Omdat ik er veel belang aan hecht dat alles goed te vinden is op deze website, heb ik inmiddels veel gesleuteld aan de opzet en structuur. Daarnaast heb ik besloten hoe ik social media kanalen inzet om makkelijker te worden gevonden. Ook deel ik een sneak preview over plannen voor nieuwe pagina’s.

Categorieën, Tags, en Knoppen

Door het gebruik van tags en categorieën kan ik nu veel beter met behulp van filters de pagina’s vullen met relevante informatie. De voorpagina is daardoor aardig veranderd. Op de voorpagina is nu veel meer te vinden dan alleen een statische tekst. Je ziet er de nieuwste spellen die zijn toegevoegd, de laatste blog berichten, de recente tweets en knoppen naar alle social media die worden gebruikt.

Inzet van social media

Voor social media heb ik keuzes kunnen maken hoe ik de verschillende kanalen wil inzetten. Ik heb gekozen om Youtube te gebruiken voor het hosten van de video’s met uitleg, impressies, demonstraties en reviews. Voor nu zijn er alleen nog uitleg video’s te vinden, maar daar moet snel verandering in komen. Op Twitter wil ik alle veranderingen en toevoegingen op de website delen, waaronder nieuwe video’s, blogs, uitleg, reviews, pagina’s, e.d. Op Instagram wil ik toespitsen op de aankondigingen van nieuwe toegevoegde spellen op de website. TikTok wil ik gaan gebruiken voor de nieuws en feitjes pagina die nog gaat komen. En nu we het daar toch over hebben…

Ideeën voor nieuwe pagina’s

Er zijn een aantal pagina’s die ik wil gaan maken die er nu nog niet zijn. Maar voor wie dit leest, hier alvast een preview (onder voorbehoud):

  • Pagina met informatie over spellenspeciaalzaken, winkels en webshop waar de spellen te vinden zijn. Mijn idee is om die onder te verdelen per provincie voor de winkels en per land (Nederland of België in eerste instantie) voor de webshops.
  • Pagina met Nieuws en Feitjes, waar ik leuke, belangrijke en nieuwe informatie per spel (mbv tags?) wil aanbieden. Ik denk dan aan nieuwe releasedata, nieuwe producten, toernooien, speciale edities, awards, beurzen, evenementen, etc.
  • Een pagina met referenties. Verwijzingen naar goeie websites, diensten, organisaties, locaties en evenementen.
  • Goede doel. Ik weet nog niet welk goede doel specifiek, of hoe ik dat het beste kan invullen. Ik wil dat er een goed doel wordt begunstigd indien deze website ooit inkomsten genereert (ik heb nog geen idee hoe deze website inkomsten kan genereren, dat heeft namelijk mijn focus nog niet).

Dat was het even voor nu. Er zijn nog meer dingen waar ik aan werk, maar daarover later meer. Tot later!