Toen ik in januari 2021 begon met dit domein te registreren omdat ik een vaag idee had van wat ik wilde doen, had ik al snel wat geschreven en opgenomen. Echter bleef ik zoeken naar de perfecte tekst, de perfecte video, de juiste volgorde van presenteren, en ga zo maar door. Ik zat mijzelf veel te veel in de weg en had onredelijke eisen. Als ik het ging doen, dan moest het direct beter dan alle anderen die iets vergelijkbaars doen.

Ik kon pas mentaal de knoop doorhakken om mijn werk publiek toegankelijk te delen toen ik mij ging beseffen waar ik het eigenlijk voor wilde doen. Ik wil mijn enthousiasme voor spellen delen met de mensen om mij heen. In mijn directe omgeving ging mij dat altijd heel goed af. Ik heb enorm veel plezier in het uitleggen en samen ontdekken van nieuwe en leuke spellen. Met name kaartspellen kunnen mij eindeloos boeien.

Toen ik mijn focus ging verschuiven van perfectie naar enthousiasme, kon ik mij eindelijk zover krijgen te groeien naar wie ik vandaag ben. Daardoor zal ik ook mijzelf motiveren om meer durven te experimenteren in plaats van mij constant druk te maken over complete consistentie, compleetheid, specificaties en correctheid.

Natuurlijk hecht ik daar nog steeds veel belang aan, maar ik moet van mijzelf meer streven naar het maken en doen zodat ik meer produceer. Ik moet het onbereikbare 100% perfectie loslaten zodat ik 100 dingen voor 80% kan doen in plaats van 8 dingen 100%.

Deze week heb ik de drie video’s die ik reeds heb afgerond een eigen pagina gegeven, de SEO gegevens uitgezocht en verbeterd, een eerste ‘privacybeleid’ opgesteld (poeh!), een blog gestart, een pagina geweid aan soorten kaartspellen als portaal naar het assortiment kaartspellen, en social media kanalen Twitter, Youtube en Instagram voor het eerst ingezet om deze website bij de juiste mensen bekend te krijgen. Ik heb nog welgeteld 0 volgens op alle drie, dus het kan alleen nog maar beter worden!

Nu wil ik de komende week de video’s en pagina’s voor minstens drie nieuwe spellen introduceren, de aanwezigheid op de aangemaakte social media kanalen vergroten (hopelijk de eerste enthousiaste volgers vinden), mijn blog bijhouden, en achterhalen hoe ik door Google beter gevonden kan worden.

Over een week de volgende vorderingen update!