Op dit moment ben ik bezig om video’s te maken voor het kaartspel Patience. Naast kaartspellen met een standaard spel kaarten wil ik ook andere kaartspellen met je delen. Er is ontzettend veel keuze en ik heb al erg veel liggen waar ik mee aan de slag wil gaan.

Andere kaartspellen

Compleet willekeurig heb ik als eerste keuze het spel Sushi Go gekozen. Inmiddels heb ik al opnames gemaakt en kan ik dat spel gaan introduceren op de website.

Daarna komen al snel andere spellen die klaarliggen om getoond te worden. Van bekende kaartspellen zoals Magic: the Gathering, Dominion, Pokémon of Monopoly Deal, tot de wat minder bekende spellen zoals Dune TCG, Android Netrunner, Middle Earth CCG of Austin Powers(!?).

Waar ik nu het liefste als eerste naar toe werk is Magic: the Gathering TCG en Flesh & Blood TCG! De reden is dat ik die kaartspellen het vaakst speel. Echter wil ik bij deze spellen goed uit de verf komen zodra ik er over begin te vertellen. Daarom oefen ik nu eerst met het uitleggen van de kaartspellen met een standaard spel kaarten.

Andere video’s

Naast uitleg- en demonstraties wil ik ook de eerste impressie en het uitpakken van een spel delen. Dan gaan we samen kijken wat je allemaal krijgt zodra je dat spel koopt.

Wat mij ook erg leuk lijkt om te tonen is een speelsessie van het spel; je krijgt dan te zien hoe het spel gespeeld wordt. Zodra je het spel gespeeld ziet worden krijg je al snel een goed beeld van wat er nu eigenlijk allemaal gebeurd en wat je te wachten staat.

Komende periode

Maar voor nu ligt de nadruk op de uitleg- en demonstratie video’s. Ik denk dat ik je daarmee kan helpen om sneller en makkelijker aan de slag te gaan. Ik vind het erg leuk om te doen en ik hoop dat je er wat aan hebt. In de komende periode zal ik naast kaartspellen met speelkaarten ook steeds meer aandacht verdelen naar andere kaartspellen.

Voor wat betreft de voortgang op de website ben ik een voorstander van doen i.p.v. beloven. Daartegenover staat dat het belangrijk is om te communiceren waar het naartoe gaat en wat het doel is. Ik probeer hier een goede balans in te vinden.

Bedankt voor het lezen. Veel speelplezier! Tot de volgende keer.