Babs van der Graaf Dwarsfluit lessen

LessenDisciplines:

Dwarsfluit / Piccolo / Fluit Algemeen

Doelgroepen:
Kinderen van 7 t/m 12 jaar
Jong volwassenen van 13 t/m 21 jaar
Volwassenen 22+ jaar
Senioren 68+ jaar

Actief in de volgende gemeenten:
Heusden
Loon op Zand
Oss
's-Hertogenbosch

De fluit
De fluit is natuurlijk het mooiste instrument dat er bestaat. Je hebt fluiten van hout, zilver en zelfs van goud en je kunt er heel zangerig op spelen.
Ik vind het leuk om mijn passie voor dit instrument over te brengen op anderen en om leerlingen plezier te laten beleven aan samen muziek maken.


Is fluit spelen lastig?

Nou dat valt best mee! Ieder instrument heeft zo zijn moeilijkheden als je het goed wilt leren bespelen. Belangrijk is als je voor een instrument kiest dat de klank je aanspreekt zodat je er het meeste plezier aan beleeft! Verder zul je naast de les ook zelf moeten oefenen om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen.
Zo is er voor het ontwikkelen van een echt mooie klank wel wat oefening vereist. Hiervoor is het nodig om een goede ademtechniek aan te leren en is het belangrijk dat je een goede houding aanneemt. Zo hangt alles eigenlijk met elkaar samen.


Voor wie?

Je kunt al leren fluit spelen vanaf 7 jaar op een kinderfluit. Een kinderfluit is een dwarsfluit met een gebogen kopstuk, hierdoor is de fluit wat minder lang waardoor de kleppen dichterbij komen en dat maakt hem ook minder zwaar. 
Vanaf 9 jaar ben je vaak wel groot genoeg om de dwarsfluit goed vast te houden.
Verder kun je eigenlijk op elke leeftijd nog prima starten met fluit spelen, ook als volwassene! Dus heb je een lang gekoesterde wens.. of heb je in het verleden al fluit gespeeld en wil je het weer oppakken dan kan dat!


De lessen

In het begin kun je ook een dwarsfluit huren. Wil je een eigen fluit dan kan ik je bij de aanschaf daarvan helpen en adviseren.
Je hoeft geen ervaring met noten lezen te hebben om bij mij met lessen te starten. De les wordt zo gegeven dat deze aansluit op het niveau van de leerling en noten lezen leer je spelenderwijs.
De fluit is geschikt voor veel verschillende muziekstijlen en leent zich naast klassieke muziek ook goed voor jazz of popmuziek. En er zijn dan ook heel veel verschillende muziekboeken verkrijgbaar. Zo kun je stukken spelen van misschien je favoriete popartiest, favoriete musical of Disney film vaak met een leuke cd begeleiding.

Ik sluit in mijn lessen dan ook graag aan bij de wens van de leerling en stel mezelf tot doel wat de leerling wil bereiken binnen zijn of haar mogelijkheden.

Ik geef zowel individuele als groepslessen. Wil je dus liever starten met bv een vriend of vriendinnetje, een collega of buurvrouw samen dan kan dat ook, en anders bij voldoende aanmeldingen op de betreffende locatie.
Ik werk samen met verschillende muziekverenigingen en collega’s zodat ook samenspel met andere instrumenten aan bod kan komen.
Het is mogelijk om (hafa) examens A t/m D af te leggen of hier naartoe te werken.


Lestijden en tarieven

OverBabs van der Graaf
volgde haar muziekopleiding aan het Brabants Conservatorium. Na het behalen van het diploma Docerend Musicus bij Hannie Barendrecht vervolgde zij haar studie voor Uitvoerend Musicus bij Leon Berendse en behaalde in december 2003 het tweede fase diploma (Master Degree). Zij volgde verschillende masterclasses in binnen en buitenland bij o.a. Peter-Lucas Graf, William Bennett, Benoit Fromanger en genoot enige tijd privélessen bij Rien de Reede in Amsterdam. Babs was eerste fluitiste van het Nationaal Jeugd Orkest in 2006 o.l.v. Mark Wigglesworth.

Zij speelde in verschillende kamermuziekbezettingen en remplaceerde bij verschillende orkesten zoals het Nederlands Promenade Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, De Nürberger Symphoniker en bij Andre Rieu. Daarnaast heeft zij altijd met veel plezier les gegeven.

Als fluitdocente is Babs verbonden aan centrum voor de kunsten de Aleph in Drunen, Regionale Muziekschool 's-Hertogenbosch en Muzelinck Oss.

Neem contact op